Intretinerea si pastrarea palariei

Postat de System Administrator 07.07.2018 0 Comentarii

 

Prelungiți durata de viată a pălăriei dumneavoastra prin depozitarea, curățarea, uscarea si îngrijirea corespunzătoare. Ghidul nostru de îngrijire vă oferă cele mai bune sfaturi pentru a vă păstra pălăriile în cea mai bună stare.

Îngrijirea borului

Borul este foarte important! Depozitarea este vitală pentru menținerea formei originale. Pălariile care au marginile înclinate în jos trebuie să fie depozitate corespunzător, pe o formă de cap sau așezâdu- le pe calotă, fiind astfel eliminată presiunea de pe margini.

Îngrijirea calotei

Fii grijuliu cu calota pălăriei tale! Manipularea excesivă poate duce la variații de structură sau formă.

 

                                        

 

Important! evitați să zdrobiți pălăria prea mult, deoarece fibrele se vor rupe.

 

 

                                         

 

Uscarea pălăriei

Dacă vă udati pălăria, puneți- o pur si simplu într-un loc uscat si lăsați-o să se usuce lent. Pălăria se va usca singură. Nu încercati niciodată să vă uscati pălăria folosind căldura artificială. Uscătoarele de păr, radiatoarele si alte surse de căldură ridicată vă vor micsora pălăria. Numeroasele umeziri si uscari pot duce la contracția acesteia.

Cum sa curățați o pălărie

Păstrarea pălăriei dumneavoastra curată este usoară. Iată câteva sfaturi de îngrijire.Pălăriile din fetru de lană si de blană pot fi curățate cu o perie moale de pălării sau cu un burete fin. O perie cu părul dur va afecta fetrul fin. Pălăriile din fetru trebuie să fie periate în sens invers acelor de ceasornic cu calota îndreptată spre dumneavoastra. Daca o pătați cu noroi, lăsati noroiul să se usuce. Odată ce este uscat, va fi mult mai usor de curățat prin periere. Petele de grăsime pot fi curățate cu puțin amidon de porumb.

Pălăriile de paie pot fi curățate folosind o perie moale, un burete sau o cârpă. O cârpă umedă este foarte eficientă.

Pălăriile de bumbac pot fi spălate manual cu apă calduță si un detergent blând.

                                                        

Pastrarea palariei

Păstrați pălăria într-o cutie, pe un carlig de cuier sau pe raftul superior al dulapului. Asigurați-vă că ați umplut calota cu hârtie sau ati asezat-o pe o formă de cap, astfel isi va pastra forma originala.

                                             

Toate pălăriile:

Curățați praful si scamele de pe pălărie periodic pentru a evita deteriorarea si îmbâcsirea.O modalitate ușoară de a elimina scamele si praful este utilizarea unei role de scame.

Notă: asigurați-vă că ati verificat eticheta cu instrucțiunile specifice de îngrijire si curățare din interiorul pălăriei dumneavoastră. Sugestiile de curățare de mai sus sunt de referință în cazul în care pălăria dumneavoastră nu furnizează aceste detalii.

 

      

E- palarii.ro nu isi asumă responsabilitatea pentru daunele rezultate in urma curățării necorespunzătoare.

Adauga Comentarii